SLOpng     ENpng     ITpng     GERpng

Hiša

Hiša Barut se nahaja v starem delu Gabrovice pri Črnem Kalu na skrajnem severu slovenske Istre. Stari kmečki domačiji, ki že od
davnega pripada družini Barut, sva želela dati novo vsebino in obenem ohraniti domačnost in njeno prvotno obliko. V hiši, ki je namenjena izključno najinim gostom, sta urejena dva apartmaja, vsak s svojim vhodom. Oba imata v pritličnem delu dnevni del s kuhinjo ter kopalnico, v nadstropju pa se nahajata po dve sobi. Vsak od apartmajev lahko sprejme po pet gostov in vsakemu gostu je omogočeno spanje na udobni postelji, za najmanjše pa je na razpolago otroška posteljica. Gostje najinih apartmajev lahko prosto uporabljajo teraso ter dvorišče, ki sta obrnjena na jug z razgledom na Osapsko dolino ter privatno parkirišče.
 
 
Ker tudi sama rada potujeva, kolesariva, planinariva in odkrivava posebnosti krajev, ki jih obiskujeva, sva želela ustvariti počitniško domačijo, v kateri bi se tudi sama odlično počutila. Ker se obenem zavedava potreb aktivnih turistov in sva usmerjena v ekološko trajnostni razvoj, je bil osnovni izziv ponuditi gostom vse potrebno udobje s kar najmanjšim vplivom na okolje.
 
 
Hiša Barut se nahaja v neposredni bližini svetovno znanega plezališča v Ospu, ki je obiskano predvsem od jeseni do pomladi, zato sva poskrbela za v celoti samodejno centralno ogrevanje, tako da lahko najini gostje dolge zimske noči brez skrbi preživijo v udobnem zavetju naše domačije. Večji apartma lahko v zimskih mesecih gostje po želji ogrevajo izključno s štedilnikom na drva, ki dodatno ustvari prijeten občutek domačnosti.
 
 
Samoumevna je tudi brezžična povezava na Internet, ki ga lahko najini gostje uporabljajo brezplačno. Kolesarjem lahko ponudiva hrambo koles v ločeni shrambi, gostom, ki nameravajo ostati dlje časa, pa lahko omogočiva uporabo pralnega stroja. V Gabrovici sicer ni nobene trgovine, vendar pa so večji trgovski centri oddaljeni le kakih 10 minut vožnje v smeri Kopra ali v smeri Trsta.